Izvor: B92, 10.Jan.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otklonjen kvar u Vodovodskoj ulici

Beograd -- Kvar na vodovodnoj mreži u Vodovodskoj ulici, zbog koga su delovi naselja Bele vode, Filmski grad i Cerak bili bez vode i struje, saniran je.

Stanovnici tih delova Beograda, zbog kvara na vodovodnoj mreži, vodu i struju nisu imali od sinoć, a snabdevanje vodom i strujom je normalizovano, pošto je večeras otklonjen kvar, rečeno je u preduzećima Elektrodistribucija "Beograd" i Beogradski vodovod.

Podsetimo, deo beogradskog naselja Cerak ostao je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez vode, zbog pucanja cevi u Vodovodskoj ulici.

Voda koja se izlila poplavila je i trafo stanicu.

Stanari okolnih zgrada, kao i štamparija takođe su bili ugroženi.

Ekipe "Beogradskog vodovoda", koje su i tokom noći bile na terenu i ispumpavale vodu iz trafo stanice.

Voda koja se izlila iz cevi u Vodovodskoj ulici tekla je u bujicama. Prema rečima Branka Ivkovića iz JKP "Vodovod i Kanalizacija" najveća opasnost koja je pretila je da se zbog radova cela ulica ne obruši.

"Iz tog razloga smo odmah pristupili da se dogovorimo s GSP-om da se isključi saobraćaj i da se uputi drugim pravcem, isto tako i putnički saobraćaj", rekao je Ivković.

Mesto gde je cev pukla predstavlja tačku gde se nalaze tri velika cevovoda i nije bilo lako naći kvar.

"Radili smo u dva pravca da zaštitimo, koliko smo mogli da usmerimo vodu da ne plavi ovu štampariju i stanove, to je bio jedan pravac. Drugi je da smo odmah pristupili zatvaranju vode", kazao je Branko Ivković.

Voda je poplavila i trafo stanicu, ali na sreću nije došlo do havarije. Ipak, iz bezbednosnih razloga "Elektrodistribucija" je juče privremeno isključila struju.

Ekipe koje su na terenu, uspele su da otklone kvar kako bi stanovnici beogradskih naselja Cerak, Bele vode i Žarkovo dobili struju i vodu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.