Izvor: Blic, 01.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazana podela ključeva socijalnih stanova

VALJEVO - Svečanost na kojoj je trebalo da budu podeljeni ključevi stanova za 24 izbegličke porodice otkazana je na neodređeno vreme.

Kako „Blic" saznaje, podela ključeva je otkazana jer nadležni iz Upravnog odbora SIRP-a, organizacije koja je delila te stanove, nisu o planiranom događaju na vreme obavestili predstavnike Ambasade Italije u Beogradu, zemlje čija je Vlada finansirala izgradanju stanova kroz program UN „Habitat".

Novinari u Valjevu kratko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su obavešteni da je razlog za otkazivanje „tehničke prirode". „Blic", međutim, saznaje da je u pitanju birokratska procedura. Naime, kako navodi ovaj izvor, nadležni iz valjevske opštine nisu u predviđenom roku od najmanje 15 dana pre zakazivanja dodele ključeva obavestili italijansku ambasadu šta planiraju, pa im je stigao odgovor „da se odabrani termin, bez prethodne konsultacije, ne uklapa u ranije predviđeni protokol i obaveze zvaničnika Ambasade Italije". Vlada te države, inače, finansira izgradnju 76 stanova u Valjevu za izbegličke i socijalno ugrožene porodice.

Prva zgrada sa 24 stana u naselju Sretena Dudića poodavno je završena, ali zbog ovoga budući stanari su i dalje na „čekanju" za ključeve.

Porodice koje su, za sada samo na papiru, rešile svoj stambeni problem, zakup ovih socijalnih stanova plaćaće mesečno po ceni od 1,2 evra po kvadratu stambenog prostora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.