Oteli kombi sa 5 miliona dinara

Izvor: Press, 13.Jul.2010, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteli kombi sa 5 miliona dinara

Četvorica razbojnika u Draževcu preprečila put kombiju sa novcem, izbacila obezbeđenje i pobegla. Prazan kombi nađen u Baljevcu, potraga za pljačkašima
Četvorica razbojnika juče su otela i opljačkala kombi za prevoz novca u kojem se nalazilo pet miliona dinara! Filmska pljačka odigrala se u selu Draževac kod Obrenovca, a policija i dalje traga za lopovima koji su ostavili kombi firme „Sekuritas servis" u selu Baljevac i pobegli! >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Napad na kombi sa novcem dogodio se na lokalnom putu u selu Draževac. Kako Press saznaje od izvora bliskog istrazi, pljačka je izvedena izuzetno brzo i u njoj niko nije povređen.
- Razbojnici su tačno znali kojim putem i u koje vreme će proći pratnja novca koji je preuzet iz ekspozitura Vojvođanske i Meridijan banke u Obrenovcu. Napad se dogodio u 13.25 sati na putu za Vranić, na oko kilometar od centra Draževca. Četvorica mladića bila su u karavanu „opel astra" teget boje, na kom nije bilo registarskih tablica. Oni su iznenada preprečili put kombiju „fijat doblo", koji je prevozio novac iz Obrenovca. Dvojica naoružanih mladića istrčala su i uperila oružje u radnike „Sekuritasa" - kaže Pressov sagovornik, i dodaje:
Uperili pištolje u vozača
- Uperili su pištolje u vozača i pratioca i naredili im da izađu iz kombija. Čim su ih radnici poslušali i izašli, pljačkaši su seli na njihova mesta, upalili kombi i pobegli. I „astra" u kojoj su bila druga dvojica pljačkaša krenula je kao pratnja za „doblom". Pljačkaši su pobegli putem prema Vraniću i Ibarskoj magistrali sa kombijem u kome je bilo pet miliona dinara.

Policija je ubrzo blokirala ceo kraj od Ibarske magistrale do sela Draževac.
- Sat posle napada, kombi je pronađen stotinak metara od seoskog zemljanog puta u jednom šumarku u selu Baljevac. Pljačkaši su uspeli da pobegnu. Pretpostavlja se da su se pritajili u neki već pripremljeni „štek" u blizini jer je malo verovatno da su uspeli da pobegnu dalje pošto su patrole brzo blokirale ceo kraj - kaže naš izvor.
Napadnuti radnici „Sekuritasa" opisali su policiji kako su izgledali napadači.
Pljačkaši navukli kapuljače
- Prema opisu koji smo dobili od radnika, pljačkaši su starosti od 20 do 23 godine. Obojica su imali pištolje i bili su maskirani. Na glavi su imali navučene kapuljače sa dukserica i one su im zaklanjale veći deo lica - kaže naš sagovornik iz policije.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.