Izvor: Blic, 04.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac sprečio veću nesreću

Otac sprečio veću nesreću

PROKUPLJE - Ni tri dana posle tragedije koja se dogodila u prostorijama dežurne službe prokupačke policije, kada je Aleksandar Stanković izvršio samoubistvo naočigled svojih kolega, bivše devojke i njenog oca, čaršija u Prokuplju ne prestaje da govori o ovom događaju. Zvaničnih informacija o slučaju koji se dogodio u utorak u 19.25 sati, osim šturih izjava istražnih organa, nema. Roditelji A.P., devojke sa kojom je pokojni Stanković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio u vezi i koja je odbijala da se dalje sa njim viđa ne žele da komentarišu slučaj. Devojka i njen otac S.P. koji su se u momentu tragedije nalazili u policiji, kako saznajemo, od preživljenog šoka i dalje ne mogu da se oporave.

Slučaj je hteo da se A.P. i njen otac nađu istovremeno u dežurnoj službi kad i inspektor Stanković sa kojim se devojka toga dana na ulici posvađala i od njega dobila batine. Kao pripravnog su ga, kako saznajemo, pozvale kolege da napravi belešku o slučaju trovanja izvesne osobe, a njih dvoje hteli su da prijave Stankovića zbog stalnih pretnji i maltretiranja.

Očevici događaja kažu da je Stanković, čim je ugledao devojku i njenog oca, otrčao uz stepenice do svoje kancelarije, uzeo svoj lični pištolj i vratio se u kancelariju u kojoj su bili njih dvoje. Prema svedočenju očevidaca, inspektor je repetirao pištolj, a S.P. je na to reagovao udarivši ga preko ruke. Nastalo je koškanje u kome je jedan hitac ispaljen u plafon, a neposredno posle toga na naoružanog inspektora skočila je grupa kolega. Oborili su ga na pod potrbuške i zahtevali da im preda pištolj koji je držao prislonjen na grudi. Stanković je kao iskusan policajac iskoristio momenat kada je pritisak kolega popustio i tako u ležećem položaju ispalio sebi metak u podbradak. Stanković je juče sahranjen na gradskom groblju u Prokuplju. N. D.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.