Otac i sin povređeni u požaru, pas se ugušio

Izvor: Blic, 28.Maj.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac i sin povređeni u požaru, pas se ugušio

Beograd - Miro­ljub Trebinjac i njegov dvade­setogodišnji sin Miloš po­vređeni su juče u požaru koji je u 7.30 izbio u njihovom stanu na Obilićevom vencu u centru Beograda. Kolima Hitne pomoći prevezni u Centar za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj, gde je Miroljub nakon ukazane pomoći pušten kući, dok je Miloš zbog opekotina na leđima i posekotina po rukama zadržan na lečenju.

Drama u troiposobnom stanu porodice Trebinjac počela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada je najverovatnije zbog kratkog spoja na instalacijama počela da kulja vatra u spavaćoj sobi u kojoj je spavao Miloš Trebinjac.

- Odjednom je počeo da viče: „U pomoć! Požar!” Uspaničeni, supruga, mlađi sin i ja doleteli smo ispred njegove sobe. Tu je nastala prava panika. Miloš je iz sobe pokušavao da otvori vrata, ali nije uspeo, jer se od dima i pritiska stvorio vakuum. Udarali smo, vukli šutirali vrata, ali ništa. Srećom, Miloš je bio dovoljno pribran da razbije prozor od sobe da izađe vazduh i izašao je u predsoblje. Tada je zadobio posekotine po rukama - priča za „Blic” vidno potreseni Miroljub Trebinjac.

On kaže da je vatra ubrzo počela da se širi po ostalim prostorijima, a da su članovi porodice pobegli na terasu na suprotnom kraju stana.

- Bilo je strašno. Pozvali smo vatrogasce i čekali na terasi, dok su nam stvari nestajale u plamenu. U strahu smo zaboravili na našeg psa Maksa koga je mlađi sin našao na ulici dok je bio štene. On se ugušio, a mačka Feliksa smo uspeli da spasemo - priča kroz suze Miroljub.

Na Obilićev venac ubrzo su stiglo osam vatrogasnih kola sa 29 vatrogasaca. Međutim, kako kažu stanari zgrade, nisu mogli odmah da počnu sa intervencijom zbog bašti obližnjih kafića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.