Otac i sin izrešetali komšiju

Izvor: Glas javnosti, 22.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac i sin izrešetali komšiju

KOSOVSKA MITROVICA - Na putu Zvečan-južna Kosovska Mitrovica, u mestu Rudare ubijen je Todor Deverdžić, rekao je Tanjugu regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti i dodao da su pripadnici te službe uhapsili dvojicu Srba zbog sumnje da su počinili ubistvo.

Hoti je izjavio da je Deverdžić ubijen u automobilu marke „golf“ i odbacio mogućnost da je do ubistva došlo na međuetničkoj osnovi.

Radoje Virijević (43) i njegov maloletni sin D. V. (17) >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << predali su se policiji u Zvečanu zbog toga što su pucali na Todora Deverdžća, preneli su juče kosovski elektronski mediji, pozivajući se na saznanja u policiji na severu Kosova i Metohije.

Virijevići su policiji pokazali i gde su bacili pištolj posle napada na svog komšiju Deverdžića. Napad je izvršen preksinoć oko 23 sata na magistralnom putu Leposavić-Priština u selu Rudare kod Kosovske Mitrovice, kada je Deverdžić kolima skretao u dvorište svoje kuće.

Virijevići i Deverdžić su bili komšije, a „neraščišćeni međusobni odnosi“ su verovatni motiv napada, naveli su policiji i dodali da će istragom biti utvrđeno ko je pucao. Dopisnik Tanjuga iz Kosovske Mitrovice uverio se na licu mesta da je automobil „golf 2“ izrešetan, a da su lekari koji su došli samo konstatovali smrt Deverdžića. Sumnja se i da je motiv zločina ljubomora.

Stradali Deverdžić je, kako su Tanjugu rekle njegove komšije, raseljeno lice i otac šestoro dece.

Uviđaju su pored pripadnika KPS prisustvovali i pripadnici Unmik policije, a na mestu događaja bili su prisutni i vojnici Kfora.

Saobraćaj na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Raška u Rudaru preksinoć je zbog ovog ubistva bio u prekidu više sati. Na severu Kosova u poslednjih nekoliko dana ovo je drugo ubistvo. Prethodno je u pucnjavi u Zubinom Potoku 18. juna ubijen Radoslav Minić (46) iz Ibarskog Kolašina, a teško povređen Predrag Đukić (46) iz istog mesta. Zbog ovog ubistva uhapšen je Dragiša Đukić iz Zubinog Potoka.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.