Osumnjičenima za ratni zločin odredjen pritvor

Izvor: S media, 06.Nov.2009, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičenima za ratni zločin odredjen pritvor

Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu saslušao je petoricu osumnjičenih za ratne zločine u Istočnoj Bosni koji su noćas privedeni i doneo rešenje o pokretanju istrage protiv njih, saopšteno je iz tog suda.

Osumnjičenima B.S., B.D., S.Z., J.R. i G.T. je nakon saslušanja odredjen pritvor do 30 dana zbog visine kazne propisane za krivično delo koje im se stavlja na teret i zbog posebno teških okolnosti izvršenja dela.

Osumnjičeni, od kojih su petorica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << efikasnom akcijom MUP-a Srbije noćas uhapšeni, dok se šesti osumnjičeni već nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne koja mu je izrečena zbog izvršnog ratnog zločina u Sjeverinu, terete da su 11. jula ubili najmanje 23 civila romske nacionalnosti.

"U selima Malešić, Petkovci i Drinjača, izdvajaju tri žene koje zadržavaju u kući, a najmanje 22 civila odvoze do jame u selu Hamzići gde ih, tokom noći, pojedinačno ubijali iz vatrenog oružja i noževima, potom su se vraćali u selo Malešić gde su žene svakodnevno silovali", izjavio je Vekarić.

Vekarić je dodao da je o čitavoj akciji bio obavešten i glavni tužilac Haškog Tribunala Serž Bramerc, koji se prethodna dva dana nalazio u Srbiji.

"On je obavešten o ovoj akciji, kao i o još dve akcije koje nameravamo da obavimo u skorije vreme. Ne verujem da će ovo uticati na njegov izveštaj o saradnji, ali smo prvenstveno akciju izveli zbog obaveze prema žrtvama i sebi", rekao je Vekarić.

Dušan Mladjenović

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.