Izvor: Blic, 08.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za pranje milion evra

Osumnjičeni za pranje milion evra

BEOGRAD - Kriminalistička policija MUP-a Srbije uhapsila je Momčila Rajića, vlasnika preduzeća Zrenjaninske industrije piva 'Pan bira', 'Jagodinske pivare', 'Pivare komerc', 'Titelke', SM 'Turista' i 'Titel brenda', Životu Dišića, knjigovođu ovih preduzeća, Branislava Milićevića, direktora Zrenjaninske industrije piva, Dušana Belovljeva Krnjajskog, direktora Zemljoradničke zadruge u Lunovom Selu i Dragana Krivčevića, direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 'Pivare komerc'.

Oni su osumnjičeni za pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, utaju poreza i falsifikovanja isprava. Prema saopštenju policije, krivična dela vršena su u dogovoru Rajića i Bobana Cupare, koji je pre četiri meseca uhapšen i protiv koga se vodi istraga u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu zbog pranja novca.

Cupara se sumnjiči da je pribavio lažnu dokumentaciju većeg broja fantom firmi, koju je Rajić upotrebio dajući instrukcije Dišiću da je evidentira u zvaničnoj evidenciji navedenih preduzeća. Na ovaj način, oni su prikrili nelegalne robne i novčane tokove. Posle toga su Rajić i direktori preduzeća podizali gotov novac, koji su zadržali za sebe. Boban Cupara je za ove usluge dobio proviziju, a preko ovih fantom firmi, kako je saopštila policija, ostvareno je više od 80 miliona dinara prometa.

T.M.S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.