Osumnjičeni za lažnu bombu u Lufthanzi – neuračunljiv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za lažnu bombu u Lufthanzi – neuračunljiv

Zoran N. (65) koji je sredinom jula uputio lažnu dojavu o bombi u avionu "Lufthanze" kako bi sprečio stjuardesu koja mu se dopala da napusti Beograd, proglašen je neuračunljivim pa neće krivično odgovarati.

S obzirom na neuračunljivost, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu protiv njega je podnelo predlog sudu da mu izrekne meru obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

O predlogu tužilaštva sud >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će odlučivati na sednici, koja će tek biti zakazana.

Inače, Zoran N. je još u pritvoru koji mu je određen 20. jula.

On je na saslušanju u tužilaštvu priznao da je dva dana ranije uputio lažnu dojavu da je podmetnuta bomba u avionu "Lufthanze", koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt, a pravdao se time da mu se svidela stjuardesa sa tog leta.

Zoran N. (65) je lažnu dojavu uputio iz stana svog prijatelja i sa njegovog telefona.

U svojoj odbrani tužilaštvu je na saslušanju rekao da je na Adi upoznao dve stjuardese "Lufthanze" i pozvao ih na večeru.

Posebno mu se svidela jedna od njih, crnkinja, ali one nisu pristale da idu sa njim na večeru.

Pošto devojku koja mu se svidela nije našao ni u hotelu, sutradan, u sredu, pozvao je aerodrom i dojavio lažnu bombu kako bi zadržao stjuardesu da ne ode.

Posle anonimne dojave, pripadnici MUP-a su obavili kontradiverzioni pregled.

Zbog te dojave, iz aviona nemačke kompanije "Lufthanza" evakuisano je 130 putnika i pet članova posade. U međuvremenu su putnici vraćeni u avion koji je odleteo put željene destinacije sa zakašnjenjem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.