Osuđenik nije premlaćen

Izvor: Blic, 15.Jan.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđenik nije premlaćen

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde juče je saopštila da su tvrdnje Ajke i Ćazima Šipčanina iznete u štampi da je njihov sin Admir pretučen u Okružnom zatvoru u Novom Pazaru neistinite i da su to utvrdili i službenici Odeljenja za nadzor.

- Da tvrdnje nisu tačne, lako se može dokazati s obzirom na to da se Admir Šipčanin od 7. decembra 2009. nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, tako da nikako nije mogao biti pretučen 26. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2009. u Novom Pazaru - saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija. Njegovi roditelji tvrdili su da je pretučen 26. decembra, ali da ne znaju koga je tukao.

U Ministarstvu pravde „Blicu" je ranije rečeno da je zbog ozbiljnosti zdravstvenog stanja Šipčanin lečen u Beogradu, sada su saopštili da „u cilju poštovanja zakona i zaštite ljudskih prava Uprava nije u mogućnosti da daje bilo kakve informacije o prirodi i uzrocima njegovog zdravstvenog stanja".

U upravi naglašavaju da roditelji Admira Šipčanina „imaju ovo pravo i uvek će im biti pružena potpuna i tačna informacija o njihovom sinu".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.