Osuđeni zbog prevara u nagradnim igrama Državne lutrije Srbije

Izvor: RTS, 27.Dec.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđeni zbog prevara u nagradnim igrama Državne lutrije Srbije

Specijalni sud u Beogradu, nakon ponovljenog suđenja po nalogu Vrhovnog kasacionog suda, ponovo je osudio na zatvorske i novčane kazne grupu optuženih za prevare u SMS nagradnim igrama Državne lutrije Srbije.
Predrag Bećirić je ponovo osuđen na četiri i po godine zatvora i novčanu kaznu od 150.000 dinara, dok su njegovi saradnici osuđeni na kazne od sedam meseci do tri godine zatvora i novčane kazne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Osuđeni su, prema optužbama, prevarama u SMS nagradnim igrama Državne lutrije Srbije uzimali nagrade na štetu drugih učesnika, dovodeći u zabludu priređivača igre da igraju po pravilima.
Terete se da su tokom 2009. i 2010. godine sa više od 200 mobilnih telefona, uređajem za povezivanje komunikacija mobilnim telefonima i korišćenjem softvera, uticali na ishod igara na sreću i osvojili 188 nagrada na takozvanim telefonskim licitacijama.
Reč je o igrama "RTS licitacija", "Grand licitacija" i "Grand auto".
U saopštenju suda se navodi da je od okrivljenih i trećih lica oduzeta imovina stečena krivičnim delima, a u pitanju su vozila, stanovi i novac.
Ovo je prvostepena presuda na koju optuženi i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.
Izrečene zatvorske i novčane kazne Sud je Marijanu Mijanović osudio na kaznu zatvora od tri godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara, Miloša Banduku na 20 meseci zatvora i 90.000 dinara, a Darka Dragosavljevića na godinu i po dana i 80.000 dinara.
Na po godinu dana kućnog zatvora i novčane kazne od 60.000 do 80.000 dinara osuđeni su Marko Banduka, Miloš Mirić i Boško Ivošević.
Sud je Viktora Vickova i Vladimira Sladića osudio na kazne kućnog zatvora od devet meseci i novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara.
Bojana Tutunović osuđena je na deset meseci kućnog zatvora i 50.000 dinara, a na po sedam meseci kućnog zatvora i 40.000 dinara osuđeni su Mile Jakšić, Marko Vukojević, Robert Balaž, Milica Mirić i Vilim Sladić.
Izrečene novčane kazne dužni su da plate u roku od tri meseca ili će biti zamenjene kaznama zatvora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Osuđeni zbog prevara u nagradnim igrama Državne lutrije Srbije

Izvor: Radio 021, 28.Dec.2019, 01:07

Specijalni sud u Beogradu, nakon ponovljenog suđenja po nalogu Vrhovnog kasacionog suda, ponovo je osudio na zatvorske i novčane kazne grupu optuženih za prevare u SMS nagradnim igrama Državne lutrije Srbije...Predrag Bećirić je ponovo osuđen na četiri i po godine zatvora i novčanu kaznu od...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.