Osuđen sin Bate Živojinovića

Izvor: Vesti-online.com, 10.Apr.2017, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen sin Bate Živojinovića

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je, nakon ponovljenog suđenja, nekadašnjeg predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića, a Miljko Živojinović, sin glumca Velimira Bate Živojinovića, osuđen je na četiri godine zatvora zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, prenose agencije.

Kljajević je oslobođen svih optužbi za zloupotrebe sa preduzećima u stečaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u slučaju poznatom kao "stečajna mafija" koji je pokrenut pre 11 godina. Prvom prvostepenom presudom Kljajević je bio osuđen na šest i po godina zatvora.

Optužbi su oslobođena još četvorica optuženih u tom slučaju među kojima je i vlasnik više preduzeća Sekula Pjevčević, a četvorica su osuđena na zatvorske i novčane kazne.

Na ovu presudu postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, koji je prvu presudu ukinuo u decembru 2015. i naložio ponavljanje suđenja. Ovaj postupak je pokrenut pre 11 godina, u aprilu 2006. hapšenjem nekih okrivljenih, a posle je više puta proširena istraga.

Današnjom presudom pored Miljka Živojinovića, osuđeni su i Anđelko Bitević na četiri i po godine zatvora, kao i Milivoje Mirković i Ljubiša Mitić na po dve godine zatvora.

Živojinović je presudom obavezan da oštećenom GP "Rad" u stečaju plati na ime imovinsko-pravnog zahteva iznos od 12.229.190.12 dinara, u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude.

Biteviću je izrečena i novčana kazna od 800.000 dinara, koju je dužan da plati u roku od 30 dana od dana pravnosnažnosti presude. Istom presudom, sud je oslobodio od optužbe pored Kljajevića i Pijevčevića i Zorana Jovanovića, Radisava Jocovića, Srboljuba Spasića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

SINU BATE ŽIVOJINOVIĆA 4 GODINE ZATVORA Miljko: Nastavlja se moj desetogodišnji progon!

Izvor: Kurir, 11.Apr.2017, 14:16

...Živojinović je istom presudom obavezan da građevinskom preduzeću „Rad“, koje je u stečaju, plati iznos od 12 miliona i 229000 dinara..Podsetimo, Srbija je za Živojinovićem, koji godinama živi u Parizu, raspisala poternicu, pa on juče nije prisustvovao izricanju presude..- Nisam prisustvovao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.