Izvor: Blic, 08.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva devojke

BEČ - Selani Iseni (33), državljanin Makedonije, zbog ubistva Sonje Gačić (19) iz Urovice kod Negotina 15. jula ove godine u Beču, osuđen je na doživotnu robiju.

Tokom suđenja Iseni je tvrdio da devojci nije zario nož u grudi, već da ju je njime „samo udario". Branio se i da je devojku, posle njegovog odlaska iz parka, nožem ubio neko drugi.

„Nisam hteo da je pustim. Bojao sam se da ima nešto s nekim drugim i da će me zaraziti", izjavio je optuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na suđenju. Sonja Gačić i Iseni povremeno su čistili u jednom hotelu. Dve nedelje nakon što su se upoznali, Iseni je počeo prema njoj da se ponaša kao da mu je devojka, ali se Gačićeva njega, očigledno, plašila. Iseni joj je zabranio da kontaktira s prijateljima i pretio da će joj odseći glavu ako ne pođe s njim kući.

Kobne nedelje sastali su se u parku i posle svađe Iseni je prvo udario Sonju, a zatim izvadio nož i naneo joj smrtonosne povrede. Pobegao je, ali se sutradan vratio na mesto zločina da bi joj upalio sveću. Tu se susreo sa Sonjinim poznanicima koji su došli u park. Kada ih je ugledao, počeo je da beži, ali su oni pozvali policiju koja ga je ubrzo uhapsila. Kod njega je nađen perorez kojim je ubio devojku. Srba Gačić, Sonjin otac, kaže za „Blic" da je za Isenija jedina prava kazna streljanje.

- Zverski mi je ubio dete, njenoj deci uzeo majku, svima nam uništio život. Svakog trenutka mislim na nju, a svestan sam da je više nikada neću zagrliti - kaže Srba Gačić.

Srba Gačić, Sonjina majka Ljiljana, mlađi brat i sestra, kažu da im teško pada što od avgusta 2006. nisu videli Sonjine sinove Denisa (6) i Dejana (4), koji s ocem žive u Nemačkoj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.