Izvor: B92, 07.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuda policajca za ubistvo

Požarevac -- Policajac Nenad Cimbaljević osuđen je na 35 godina zatvora zbog ubistva supružnika Dragana i Mire Đurić 9. februara u Požarevcu.

To je odlučilo krivično veće Okružnog suda u Požarevcu. Đurići su ubijeni u večernjim časovima u putničkom automobilu ispred svoje porodične kuće u Šumadijskoj ulici, a usmrceni su sa tri projektila iz pištolja CZ 99, ispaljenih iz neposredne blizine.

Cimbaljević koji je priznao delo, u ranijem iskazu pred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većem je tvrdio da je zločin počinio jer ga je Dragan Đurić sa jos dvojicom nepoznatih muškaraca seksualno zlostavljao, ucenjivao i pretio ubistvom.

On je rekao da ga je Đurić mesec i po dana pre egzekucije presreo u Požarevcu, omamio sprejom po licu i uvukao u auto, u kome su bile još dve njemu nepoznate osobe.

Potom su ga odveli u zatvorenu prostoriju, seksualno zlostavljali, a Đurić mu je pretio da će ubiti njega i njegovu porodicu.

Cimbaljević je kazao i da Đuriću nije dugovao novac, ali da mu je ovaj tada rekao da je za drogiranje sprejom dužan da plati 50 evra. On je rekao da se ne seća svih detalja prilikom ubistva, kao i da je pucao u Miru Đurić.

Tokom postupka je utvrđeno da je Cimabljevic prilikom izvršenja bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno za izvršenje dela.

Tužilac je tražio kaznu u granicama maksimalne za krivično delo teškog ubistva sa umišljajem, dok je odbrana u završnoj reči izrazila sumnju u nalaze psihijatrijskog veštačenja i ukazala da nije utvrđen motiv ubistva Mire Đurić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.