Izvor: B92, 19.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuda napada na ginekologa

Prokuplje -- Lekarska komora Srbije osudila je fizički napad na dežurnog ginekologa u prokupačkoj bolnici Kostu Denića, koga je pretukao Branko Radojević.

Radojević je pretukao ginekologa nakon što je lekar porodio njegovu suprugu. Kako se navodi u saopštenju Lekarske komore Srbije, poštovanje prava lekara je neophodan uslov za ljudsko dostojanstvo, ali su ona u Srbiji često zaboravljena.

Radojević je tada kazao da je njegova supruga imala veoma težak porođaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sukob između Radojevića i ginekologa Denića nastao je jer je supruga od lekara tražila da joj predoči kompletnu sliku njenog zdravstvenog stanja, što je on odbio.

"Lekarska komora Srbije pokrenula je inicijativu za davanje statusa službenog lica lekarima na službenom mestu. Insistiramo na donošenju Zakona o lekarstvu u čijoj preambuli bi lekari bili definisani kao službena lica u vršenju svojih dužnosti i poslova", navodi se u saopštenju.

Lekarska komora Srbije smatra da su nemili događaji, kao što je napad na prokupačkog ginekola, potvrda da je takav zakon neophodan.

Protiv Radojevića je podignuta krivična prijava zbog brutalnog fizičkog napada na dežurnog ginekologa u prokupačkoj bolnici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.