Izvor: B92, 18.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuda najava intervjua s Legijom

Beograd -- Dragan Janjić osudio najavu nekih beogradskih medija da će objaviti intervju sa Legijom.

Povodom najave listova "Glas javnosti" i "Kurir" da će od sutra objavljivati intervju sa Miloradom Ulemekom Legijom, pomoćnik ministra kulture, zadužen za medije, Dragan Janjić je rekao da to "ne može da se podvede pod javni interes", prenosi televizija Studio B.

"Osuđenik o kome je reč u ovom slučaju ima moć da se obraća javnosti koristeći medije. U okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga važno je pitanje da li ćemo ponovo doći u situaciju u Srbiji da krucijalne probleme rešava Legija i ljudi oko njega", rekao je Janjić.

Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Nadežda Gaće rekla je Studiju B da je najava intervjua sa Ulemekom "politička priča", kojom se, kako je ocenila, "pokušava da zaustavi proces promena u Srbiji".

"To je pritisak na pravosuđe, jer za ubistvo Đinđića presuda još nije pravosnažna, kao i za ubistvo Ivana Stambolića", rekla je Nadežda Gaće.

Dnevnici "Glas javnosti" i "Kurir" u današnjim izdanjima najavljuju da će od sutra objavljivati intervju sa Miloradom Ulemekom i to kroz "400 pitanja i 400 istina".

Vođa zemunskog klana i bivši pukovnik DB-a Milorad Ulemek osuđen je 23. maja pred Specijalnim sudom na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, 12. marta 2003. godine.

Ulemek je osuđen u još dva procesa - na 40 godina u procesu za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića, kao i na 15 godina za ubistvo četvorice funkcionera SPO-a na Ibarskoj magistrali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.