Izvor: Glas javnosti, 29.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštetili Srbiju za 63 miliona evra

BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom danas počinje suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Antona Stanaja, osumnjičenoj da je švercom cigareta oštetila državu Srbiju za 63 miliona evra. Optužnicom je obuhvaćeno 27 osoba, a Stanaj je označen kao organizator grupe.

Podgoričanin Stanaj, predsednik Upravnog odbora crnogorske firme „Rokšped“, uhapšen je 12. septembra na beogradskom aerodromu, kada se vraćao sa Kipra i nameravao da nastavi putovanje u Podgoricu. Odmah posle njega, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u nekoliko gradova Srbije uhapšeni su i ostali članovi grupe. Istragom je utvrđeno da je Stanajeva grupa prošle godine organizovala osam transporta nelegalnih cigareta kroz Srbiju, a tovari cigareta „memfis“, „ronhil“, „ronson“ i „baton“ zaplenjeni su u Čačku, Novom Sadu, Vršcu, Kraljevu, Plandištu, Banatskom Brestovcu i Melencima.

Policija je kod osumnjičenih našla evidenciju o švercovanim cigaretama, pa su veštaci finansijske struke na osnovu nje ustanovili da je budžet Srbije oštećen za 63 miliona evra.

Preduzeće „Rokšped“ u Crnoj Gori poseduje benzinske pumpe, špediciju, rentakar agenciju, hotel „Galeb“ u Ulcinju i salone automobila „audi“ i „folksvagen“, a uvoznik je i automobilskih guma „pireli“ i ulja „šel“.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Majstori šverca

Izvor: Večernje novosti, 28.Sep.2008, 20:37

Pred Specijalnim sudom u ponedeljak će početi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Antona Stanaja, koja je u istrazi sumnjičena da je švercom cigareta oštetila državu za 63 miliona evra. Pored Stanaja, koji je označen kao organizator grupe, optuženo je još 26 ljudi

Nastavak na Večernje novosti...

"Nisam švercovao, hteo sam samo da budem taksista"

Izvor: RTS, 29.Sep.2008

Prvooptuženi Anton Stanaj odbio je da se izjasni povodom optužnice na suđenju kriminalnoj grupi od 27 članova za šverc cigareta čime je državni budžet oštećen za više od pet milijardi dinara. ."Neću iznositi odbranu i neću odgovarati na pitanja",...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.