Osmorica pobegla iz vršačkog zatvora

Izvor: Politika, 01.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmorica pobegla iz vršačkog zatvora

Vršac – Osmorica pritvorenika, u noći između utorka i srede, pobegla su iz pritvorske jedinice odeljenja Okružnog zatvora u Vršcu. Dežurni istražni sudija u Opštinskom sudu u Vršcu Cveta Grubišić-Kajević rekla je da su pritvorenici nestali "u za sada neutvrđeno vreme, i za njima se intenzivno traga. U interesu istrage, ne saopštavaju se imena i detalji ovog slučaja".

Pritvorenici, koji su bili u istoj sobi, najverovatnije su pobegli oko 21.30 časova, u utorak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i u šest časova, juče ujutru. Nezvanično saznajemo da je dežurni stražar u toku noći ustanovio da bar trojica pritvorenika "spavaju", jer kroz otvor na vratima ćelije toliko pritvorenika može da vidi. Pretpostavlja se da su pritvorenici namestili pokrivače tako da je izgledalo da su u ćeliji. Trojica pritvorenika su iz Vršca, a ostali iz drugih mesta.

Poslednji put, iz ovog objekta, koji je između spratne zgrade Opštinskog suda i zgrade Organa sudija za prekršaje, u centru grada, pobegao je poznati kriminalac iz Rumunije Konstantin Kožokaru. To se dogodilo u noći između 28. i 29. maja 2003. (pre toga, dva puta bežao je iz sremskomitrovačkog zatvora). Njegov ortak "saputnik" je, tom prilikom, pao sa zida visokog četiri metra, a Rumun je nestao i za njim su godinu dana tragale dve policije, srpska i rumunska.

Prema saopštenju Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde, radnici službe obezbeđenja, "koji su bili neposredno odgovorni za obezbeđenje pritvorenih lica, suspendovani su i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak". Takođe, saopšteno je da su pritvorenici pobegli tako što su "izvalili rešetku na prozoru sobe, u kojoj su bili smešteni".

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.