Osmogodišnja devojčica se utopila u bari

Izvor: Blic, 28.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmogodišnja devojčica se utopila u bari

Osmogodišnja devojčica Gizela Lakatuš iz Elemira utopila se u petak po podne oko 16 sati dok se s majkom Zoricom, dvojicom braće, sestrom i majčinim prijateljem Hasimom Bunguom kupala u bari na periferiji sela nastaloj iskopavanjem peska.

Očajna majka Zorica još ne može da objasni kako je došlo do tragedije.

- Hteli smo samo malo da se osvežimo i otišli smo na kupanje sa decom. Bili smo u plitkom jer niko od nas ne zna da pliva. Deca su se držala za nas jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znaju da ne smeju sama. Giza je otišla samo malo dalje i odjednom je nestala. Krenuli smo svi za njom, ali nismo mogli da je pronađemo - plačući priča Gizelina majka Zorica.

Hasim Bungu je juče sa Zoricom, sedmoro Gizeline braće i sestara i bakom Milom oplakivao nesrećnu devojčicu.

- Sve se odigralo munjevito. Giza je bila blizu nas kada smo zagazili u vodu. Nestala je u trenutku. Verovatno je upala u mulj i pesak. Pokušao sam da je pronađem, ali nisam uspeo. Kada smo je pronašli bilo je kasno- priča Hasim Bungu.

Zoričina sestra Svetlana Boškov kaže da porodica Lakatuš oduvek veoma teško živi, a naročito od kada se Zorica, posle smrti muža Andrije Kiša, pre dve godine iz Melenaca vratila u Elemir kod bake Mile.

- Teško je gledati u kakvim uslovima deca rastu. Sve što sam mogla učinila sam. Uzela sam sestri jedno dete kada je imalo dve i po godine i sada je već veliki dečak. I nas je bilo mnogo braće i sestara, ali ovo je neizdržljivo- kaže Svetlana.

Milica Lakatuš, ujna male Gize, iznosi potresne detalje.

- Mala Giza završila je prvi razred. Bila je mirno i povučeno dete i dobar đak za uslove u kojima je odrastala. Juče je baš dobila ocene u školi. Ne znamo više kako da pomognemo snaji - priča Milica, pokazujući školsku fotografiju male Gize.

Bara je naizgled je plitka, ali verovatno ima puno iskopina koje se ne vide ispod vode. Voda je juče bila mutna i od obilne kiše koja je preksinoć padala u Elemiru. Visoke obale bare na pojedinim mestima bile su nasute smećem i pretvorene u divlju deponiju.

Policija se povodom ovog slučaja juče nije oglasila. Istražni sudija Ileš Bakoš je telo male Gizele poslao na obdukciju u Novi Sad.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.