Oskrnavljena spomen kosturnica u Veljunu

Izvor: Blic, 06.Avg.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskrnavljena spomen kosturnica u Veljunu

ZAGREB - Srpsko nacionalno vijeće u Hrvatskoj saopštilo je da je juče, 5. avgusta, oskrnavljena spomen kosturnica žrtvama ustaškog pokolja iz maja 1941. godine u selu Veljun, koja se nalazi uz cestu Karlovac – Slunj.

Nepoznati počinioci razbacali su sveće i cveće koje je bilo postavljeno pred spomenik, mokrili su na spomen obilježje i belim sprejem na ćiriličnom natpisu ispisali slovo U s krstićem.

Prema izjavama meštana sela, počinioci su pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << HSP iz Čakovca koji su autobusom čakovečkih registracija juče ujutro išli na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Knin i koji su se zaustavili kod spomenika.

Policija je obavila uviđaj i saslušala svedoke.

- Ovaj slučaj kao i drugi slučajevi vređanja osećaja i skrnavljenja spomenika nad žrtvama Srba iz Drugog svetskog rata trebali bi biti dovoljna opomena svima u javnim poslovima i državnim službama da svojim delovanjem ne samo sankcioniraju i spreče, nego i stvore uslove u kojima će konačno prestati nepošovanjei zakona i vređanje osećaja pripadnika srpskog naroda u Hrvatskoj, stoji na kraju saopštenja koje je potpisao dr Milorad Pupovac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.