Izvor: Blic, 01.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskrnavljena groblja u Subotici i Staparu

Subotička policija saopštila je danas da su prošle noći nepoznati počionioci oskrnavili jevrejsko groblje u Subotici i da je oštećeno nekoliko nadgrobnih ploča. Policijska uprava u Somboru saopštila je da su na Pravoslavnom groblju u Staparu nepoznati izvršilac ili više njih, porušili oko 200 nadgrobnih spomenika, čime je izvršeno krivično delo povrede groba.



U saopštenju subotičke policije se navodi da je uviđaj izvršio istražni sudija Okružnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suda u Subotici, a da je zamenik opštinskog javnog tužioca događaj okvalifikovao kao krivično delo povrede groba. Policija navodi da se intenzivno radi na otkrivanju počinilaca.

U saopštenju somborske policije je navedeno da su uviđaj izvršili istražni sudija Opštinskog suda u Somboru, zamenik opštinskog javnog tužioca, načelnik Policijske uprave i drugi policijski službenici. Policija intenzivno preuzima mere na rasvetljavanju okolnosti i identifikovanju izvršilaca rušenja nadgrobnih spomenika, izvršenog u noći između nedelje i ponedeljka, istaknuto je u saopštenju. Pravoslavno groblje u Staparu staro je više od 200 godina a žitelji tog severnobačkog sela ne pamte takav vandalizam.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.