Oskrnavljen grob u Starim Banovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskrnavljen grob u Starim Banovcima

Otkopan grob i izvađeni delovi tela oko njega, bizarna je slika koju su radnici Javnog preduzeća "Čistoća" zatekli juče na groblju u Starim Banovcima. Pomerena je nadgrobna ploča, a potom otkopavan grob i to naročito u predelu glave koja je izvađena zajedno sa kosom, delovima sanduka i krsta koji su tu bili pohranjeni pre 25 godina.

O slučaju je obaveštena Policija koja je izvršila uviđaj na licu mesta. Za sada se ne zna šta je razlog ovog čina a špekulacije idu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sticanja materijalne koristi pa do dela mentalno obolele osobe ili nekog sektaškog obreda.

Na adresu naše redakcije stigao je nepotpisan mejl u kome se kaže da je porodici pokojne učiteljice Dragice Kristić koja je pre 25 godina sahranjena sa velikom količinom nakita javljeno da je oskrnavljen grob i odnet nakit.

Bilo je slučajeva skrnavljenja spomen ploča i grobnih mesta, ali otkopavanje tela pokojnika se ne pamti u ovom delu Srema. Razloge i počinioce ovog dela utvrdiće istraga koja je u toku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bizaran slučaj u Starim Banovcima: Oktopan grob, odneta glava i nepotpisan mejl VIDEO

Izvor: B92, 05.Dec.2019, 11:43

Stari Banovci -- Otkopan grob i izvađeni delovi tela oko njega, bizarna je slika koju su radnici Javnog preduzeća "Čistoća" zatekli na groblju u Starim Banovcima...Pomerena je nadgrobna ploča, a potom otkopavan grob i to naročito u predelu glave koja je izvađena zajedno sa kosom, delovima sanduka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.