Orić se brani ćutanjem

Izvor: Glas javnosti, 07.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orić se brani ćutanjem

SARAJEVO - Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu u subotu doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv Nasera i Zahide Orić i Džermina Kadrića, osumnjičenim za krivična dela iznude, nedozvoljenog nabavljanja, posedovanja i nošenja oružja, istražni sudija KS odredio im je jednomesečni pritvor, potvrdio je sud, a preneo Dnevni avaz.

Prema navodima ovog lista, pritvor je određen zbog opasnosti uticanja na svedoke, sigurnosti građana i mogućnosti da bi osumnjičeni mogli da ponove >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << krivična dela. Prema nezvaničnim informacijama, Orić se zasada brani ćutanjem, a u ovom predmetu ga zastupa advokat Vasvija Vidović.   

U prijavama koje je Federalni MUP dostavio Kantonalnom tužilaštvu navodi se da je uhapšena trojka osumnjičena da je u poslednjih nekoliko godina „iznuđivala novac posuđivanjem uz nesrazmernu mesečnu ‘kamatu’“. Sumnja se da su na ovaj način samo od Džehve Okanović iznudili oko 204.000 KM i njenu pokretnu i nepokretnu imovinu.

Prilikom pretresa Orićevog stana u naselju Šip, u objektima njegove porodice u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu i Olovu, gde se nalazi Orićeva vikendica, policija je našla nekoliko pištolja, automatsku pušku, pušku „M-48“, lovačku pušku s optičkim nišanom, kao i automatsku pušku „uzi“, te veću količinu municije.

„POSAO“ VODILA SUPRUGA

Tokom istrage policija je došla do podataka da je u vreme Orićevog boravka u Haškom tribunalu višegodišnji „posao“ oko zelenašenja preuzela i vodila njegova supruga. Izvori bliski istrazi tvrde da se iza nađenog i zaplenjenog oružja zapravo krije mnogo veća količina takozvanog lako upotrebljivog naoružanja, odnosno pištolja, „škorpiona“, „heklera“, automatskih pušaka i municije različitog kalibra.

Naser Orić (41), bivši ratni komandant Srebrenice, njegova supruga Zahida i Džermin Kadrić, podsećamo, uhapšeni su u petak u sklopu višemesečne istrage organizovanog kriminala. Pored njih, uhapšeno je još pet osoba, ali su posle saslušanja, po nalogu suda, puštene na slobodu.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Bračni par proizvodio drogu

Izvor: Kurir, 08.Okt.2008, 06:37

NIŠ - Omer P. (39) iz Niša je uhapšen zbog sumnje da je proizvodio i prodavao drogu. Policija je prilikom pretresa njegove kuće pronašla osam paketića heroina ukupne težine 2,60 grama, dok je Sunčica P., supruga osumnjičenog, istog dana prodala četiri paketića heroina težine 1,20 grama osobi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.