Izvor: B92, 03.Nov.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice za Jocića i Savatijevića

Beograd -- Protiv bivšeg direktora "Puteva Srbije" Branka Jocića i bivšeg člana Upravnog odbora Elektroprivrede Radosava Savatijevića podignuta optužnica.

Za njih se sumnja da su sa saradnicima malverzacijama na izgradnji puteva oštetili budžet za više od 300 miliona dinara.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal, pored Jocića i Savatijevića, obuhvaćeno je još 15 optuženih, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Tužilaštvo optužene tereti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su u periodu od 2005. do 2008. godine izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca prilikom izvođenja radova na izgradnji puta Požarevac - Kostolac i pojačanog održavanja regionalnih i magistralnih puteva na području Braničevskog okruga.

Na taj način su oštetili budžet za iznos od preko 300 miliona dinara.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv vlasnika "Nibens korporacije" Mila Đuraškovića i sedmoro njegovih saradnika.

Osim Jocića i Savatijevića, optužnicom su obuhvaćeni Slobodan Jovanović, Vladimir Šekerevski, Predrag Pajić, Nenad Simić, Aco Pavlović, Siniša Novaković, Zdravko Marijanović, Jugoslav Halavać, Slobodan Trandafilović, Slobodan Višnjić, Ljubomir Đurović, Miodrag Stevanović, Dragan Pavlović, Rajko Ristanović i Mladen Miloradović.

Oni se sumnjiče da su od JP "Putevi Srbije" i Direkcije za izgradnju opštine Požarevac naplatili radove koji nisu izvedeni na putevima kojima upravlja ovo javno preduzeće, pa je, kako navodi tužilaštvo, na taj način za veći broj preduzeća u privatnom vlasništvu i fizička lica pribavljena imovinska korist.

Većina radova je izvođena bez prateće projektne dokumentacije i odobrenja za gradnju, a radovi na izgradnji puta Požarevac - Kostolac dodeljeni su PZP Beograd, a da pre toga nije sproveden javni tender, niti je postojalo odobrenje za gradnju nadležnog ministarstva.

Radovi na pojačanom održavanju puteva na području Braničevskog okruga povereni su PZP Beograd, iako ono nije bilo nadležno za ovu vrstu poslova na tom području.

Od JP "Putevi Srbije" samo po osnovu izvođenja asfalterskih radova naplaćeno je preko 86.000 tona različitih asfaltnih mešavina koje nisu ugrađene na ovim putevima, tvrdi tužilaštvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.