Izvor: B92, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice protiv vlasnice i lekara

Beograd -- Treće opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv vlasnice klinike "Decedra" i troje lekara.

Optužnica je podignuta zbog sumnje da su nesavesno lečili Jelicu Radović (19) koja je preminula nakon operacije čukljeva na toj klinici. Kako je Beti potvrdila tužilac Gordana Čolić, optužnica je podignuta 12. decembra protiv lekara Slavka Tomić, Miodraga Stojanovića i Olivere Jeremić, koji se terete za nesavesno lečenje, dok se vlasnica klinike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetlana Sremčević tereti za nesavestan rad u službi.

Čolić je kazala da je tužilaštvo odustalo od podizanja optužnice protiv hirurga Nenada Dakića i medicinske sestre Mirjane Milivojević jer je utvrđeno da u njihovom postupanju nema elementa krivičnog dela.

Studentkinja Jelica Radović umrla je 9. septembra u Urgentnom centru od sepse koju je dobila posle operacije čukljeva u "Decedri", nakon čega je ta privatna bolnica privremeno zatvorena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.