Optužnica za napadače na Pančića

Izvor: B92, 29.Avg.2010, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica za napadače na Pančića

Beograd -- Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv napadača na novinara nedeljnika Vreme Teofila Pančića.

Miloš Mladenović i Danilo Žuža se terete zbog fizičkog napada na novinara, a tužilaštvo je zatražilo da im se produži pritvor.

Portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić je poručio da nasilničko ponašanje neće biti tolerisano ukoliko se nekom ne sviđa nečije izveštavanje, pisanje ili bilo šta u vezi sa novinarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslom.

On je Tanjugu rekao da novinari moraju da imaju zaštitu, jer je i "sama intencija zakonodavca bila da kada budu napadnuti u vezi sa poslom koji vrše i njihovim izveštavanjem oni imaju status službenog lica".

Mladenović i Žiža se terete da su 24. jula oko 23,15 sata, po prethodnom dogovoru, u autobusu 83, koji je stajao na stanici u Zemunu fizički napali Pančića udarajući da teleskopskom palicom i rukama, naveo je Zorić.

Prema njegovim rečima, okrivljeni su na taj način zadali novinaru lake telesne povrede u predelu glave i trbuha, ali su i značajnije ugrozili spokojstvo građana i narušili javni red i mir.

Za krivično delo nasilničko ponašanje za koje se terete Mladenović i Žuža zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.