Izvor: B92, 13.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica za napad na autobus

Priština -- Podignuta je optužnica protiv Fljorima Ejupija za bombaški napad na autobus "Niš-ekspresa" februara 2001. kod Podujeva.

U napadu je ubijeno 12, a povređene su 22 osobe. Pošto je u autobusu poginula i jedna trudnica, Ejupi je pored ubistva i nanošenja teških povreda optužen i za "ilegalan prekid trudnoće", kao i za terorizam, izazivanje opšte opasnosti, rasnu diskriminaciju i nezakonito posedovanje eksploziva.

Portparol UNMIK-a Niradž Sing rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je danas agenciji Beta da je Ejupi optužen da je 16. februara 2001. postavio bombu na putu, kilometar južno od Podujeva, i digao u vazduh autobus koji je prevozio Srbe od Niša do Gračanice.

"On je u pritvoru do početka sudskog postupka", kazao je Sing za Betu i dodao da optužnicu najpre treba da potvrdi sudija Okružnog suda u Prištini, a da će tek potom biti određen datum početka suđenja.

U optužnici je, prema rečima predstavnika UNMIK-a, navedeno da je "Ejupi delovao u saradnji sa drugima", ali je "za sada on jedina osoba koja je okrivljena".

Istog dana, 7. aprila, međunarodni tužilac Okružnog suda u Prištini podneo je još jednu optužnicu protiv Ejupija i još deset osoba, za ubistvo dvojice policajaca 23. marta 2004. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.