Izvor: B92, 17.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica za "aferu Indeks" u sudu

Smederevo -- Krivično veće Okružnog suda u Smederevu produžilo pritvor okrivljenima u slučaju korupcije na kragujevačkom Pravnom fakultetu.

Predsednik Okružnog suda i Krivičnog veća Slavoljub Nikolić rekao je novinarima da su prihvaćena dva od tri predloga Okružnog javnog tužioca za produženje pritvora. "Prihvatili smo da postoji opasnost od bekstva, s obzirom na težinu učinjenih krivičnih dela, i činjenicu da deo okrivljenih u inostranstvu ima nepokretnosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blisku rodbinu" rekao je Nikolić.

Sudija je procenio da bi suđenje moglo da počne krajem ove ili početkom 2008. godine.

Portparolka Okružnog tužilaštva Marija Galjak-Nikolić izjavila je ranije danas da će svi primerci i kopije optužnice, koja je napisana na 113 strana, do kraja radnog dana biti dostavljeni sudu i okrivljenima i njihovim braniocima.

Reč je o slučaju korupcije na Kragujevačkom univerzitetu. Optužene su 43 osobe, od koji su 23 profesori pravnih fakulteta u Kragujevcu, Beogradu i Nišu. U pritvoru je 16 okrivljenih, od kojih su 13 profesori, rekla je portparolka.

Optužnica će biti pravosnažna kada isteknu rokovi za izjavljivanje prigovora, odnosno po odluci suda o prigovorima koje okrivljeni i njihovi branioci mogu da ulože osam dana po prijemu tužbe.

Imena optuženih biće saopštena po isteku roka za prigovore i odlukama suda o prigovorima, a postoji mogućnost i da neki od oko 30 svedoka tokom suđenja odlukom suda budu okrivljeni, navela je portparolka.

Istraga je vođena protiv 83 osobe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.