Izvor: B92, 01.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica za Simića i Zagrađanina

Beograd -- Okružno javno tužilaštvo dostavilo je Okružnom sudu u Beogradu ispravljenu optužnicu osumnjičene u "aferi kofer".

Optužnica je protiv bivšeg viceguvernera Narodne banke Srbije Dejana Simića i funkcionera Socijalističke partije Srbije Vladimira Zagrađanina zbog primanja mita. Simiću se ispravljenom optužnicom stavlja na teret primanje mita, a Zagrađaninu primanje mita u pomaganju, izjavio je za agenciju Beta zamenik okružnog tužioca Saša Ivanić. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Juče smo optužnicu dostavili Okružnom sudu, gde će vanraspravno veće odlučivati o prigovorima branilaca. Novom optužnicom nije se menjao činjenični opis izvršenog krivičnog dela", dodao je Ivanić.

Okružno tužilaštvo je 13. juna prošle godine podiglo optužnicu protiv Simića i Zagrađanina, ali je Okružni sud vratio optužnicu na doradu.

U istrazi u takozvanoj aferi kofer, Simić je uhapšen 11. januara u svom stanu zbog sumnje da je primio mito od 100.000 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.