Izvor: B92, 15.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv tri člana EXIT-a

Novi Sad -- Opštinsko javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo optužnicu protiv tri člana udruženja EXIT.

Optužnice su podignute zbog zloupotrebe službenog položaja, rečeno je Beti u Tužilaštvu. Optužnica članove udruženja EXIT tereti da su delili besplatne karte za festival EXIT bez znanja Upravnog odbora.

Optužnica je podignuta protiv nekadašnjeg predsednika Udruženja Dušana Kovačevića, člana Izvršnog odbora Bojana Boškovića i Deane Gligorić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je 2004. bila ovlašćena da zastupa Udruženje. U Udruženju je rečeno da su upoznati sa sadržinom optužnice i demantuju navode da Upravni odbor nije znao za podelu karata. Osim toga, deljenje određenog broja karata je u interesu Festivala, kažu u EXIT-u.

Bojan Bošković kaže da će EXIT i ove godine deliti karte. Po njegovom mišljenju, i to treba da se uvrsti u optužnicu, jer je normalno da se karte dele.

Početkom juna 2004, uoči EXIT-a, policija je obavila informativne razgovore s troje pomenutih, a potom je Kovačeviću i Boškoviću određen pritvor zbog sumnje da su oštetili EXIT za oko 12 miliona dinara, ali su pušteni posle nedelju dana. Iako je istraga pokrenuta još pre dve godine, optužnica je podignuta tek sada.

"Cilj optužnice gašenje festivala"

Udruženje Exit ocenilo je kao bizarno podizanje optužnice protiv čelnih ljudi te organizacije samo tri nedelje pre početka Egzit festivala. U saopštenju se navodi da je "teško poverovati" da optužnica protiv njegovih čelnika nije rezultat nastojanja da se festival ugasi.

"Takodje, činjenica je da je optužnica podignuta šest meseci posle zakonskog roka, što je jedinstven slučaj u domaćoj sudskoj praksi", navedeno je u saopštenju. Navodeći da veruje u sud, Udruženje Exit poručilo je da će dokazati da je optužba neosnovana."Verujemo da će sud uvažiti prigovor na optužnicu koji ćemo podneti i da do sudjenja neće ni doći", naveo je Egzit.

Udruženje Exit podseća i da su 2004. godine, zbog istih optužbi, tadašnji predsednik Udruženja Egzit Dušan Kovačević i

današnji generalni menadžer Bojan Bošković zadržani sedam dana u pritvoru, takođe nekoliko sedmica pre početka festivala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.