Izvor: B92, 16.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Sretena Jocića

Beograd -- Podignuta je optužnica protiv Sretena Jocića, Joce Amsterdama, zbog podstrekavanja na izvršenja ubistava.

Optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Beogradu. Kako je saopšteno iz Kancelarije za odnose sa medijima republičkog javnog tužioca, optužnica tereti Jocića da je u prvoj polovini jula 1995. u Beogradu "sa umišljajem podstrekao Bojana Milosavljevića i Miodraga Prodanovića na ubistvo više osoba".

Tako ih je najpre nagovarao, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s njima postigao dogovor da ubiju sada pokojnog Gorana Marjanovića i još jednu osobu sa nadimkom Duca, a da im on zauzvrat isplati nagradu od 50.000 maraka, navedeno je u saopštenju.

Jocić im je zatim, kako se dodaje, dao vozilo italijanskih registarskih oznaka i dva automatska oružja marke "hekler i koh", posle čega su Milosavljević i Prodanović po navedenom dogovoru u kafeu u sportskom centru "Olimp" u Beogradu pucali i ubili Gorana Marjanovića i Mariju Đorđević i teško povredili više osoba koje su se tamo zatekle.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.