Izvor: B92, 16.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Miodraga Kostića

Novi Sad -- U Novom Sadu je potignuta optužnica protiv Miodraga Kostića, vlasnika "MK Komerca", zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi.

Opštinsko javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv direktora "MK Komerca" Srdana Ilina i vlasnika tog preduzeća Miodraga Kostića zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi i podstrekivanja na to delo, saznaje Beta.

Prema rečima portparola Opštinskog suda u Novom Sadu Mirjane Marković, tužilaštvo je 13. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podiglo optužnicu, koja se odnosi na nezakonitu nabavku polovne opreme za preradu šećerene repe i proizvodnju šećera od hrvatskog preduzeća "Belje" iz Darde.

U krivičnoj prijavi stoji da je "Maksvel atlantik" prodao polovnu opremu, kupljenu od preduzeća "Belje", "MK Komercu" za 4,46 miliona evra, odnosno po 4,5 puta većoj ceni od nabavne cena, koja je sa svim troškovima iznosila 964.739 evra. Dodaje se da je stvarnu vrednost opreme Ilin znao, jer je učestvovao u realizaciji posla, čime je omogućio firmi "Maksvel atlantik", odnosno Miodragu Kostiću, dobit od 3.497.701 evra.

Policija je tada saopštila da je of-šor kompanija "Maksvel atlantik" registrovana 6. avgusta 2001. u okrugu Kolumbija. Njeni osnivači su Miodrag Kostić i njegova majka Roksanda, a menadžer i ovlašćeno lice kompanije je Srdan Ilin od 6. septembra 2001. godine.

Kostićev pravni zastupnik Vladimir Horovic nije danas za Betu mogao da prokomentariše odluku Opštinskog tužilaštva, jer mu nije dostavljen tekst optužnice. On je u junu 2004. krivičnu prijavu Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije nazvao apsurdnom, uz napomenu da je reč ili o nepoznavanju propisa, ili su u pitanju politički razlozi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.