Optuženi za ratne zločine u Vlasenici pobegao u Srbiju

Izvor: Večernje novosti, 19.Okt.2018, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi za ratne zločine u Vlasenici pobegao u Srbiju

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Slađana Pajića (48) iz Vlasenice za ratne zločine nad civilnim žrtvama bošnjačke nacionalnosti na području tog mesta Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Slađana Pajića (48) iz Vlasenice za ratne zločine nad civilnim žrtvama bošnjačke nacionalnosti na području tog mesta. Pajić se tereti da je 1992. godine, u tri navrata naoružan i uniformisan silovao ženu bošnjačke nacionalnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << preteći joj da će ubiti najbliže srodnike koji su tada bili zatočeni u logoru Sušica, saopštilo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Optuženi se tereti i za silovanje maloletnice bošnjačke nacionalnosti, koja je u vreme kada je zločin počinjen imala 13 godina.PROČITAJTE JOŠ: EKSKLUZIVNO: "Novosti" otkrile skrivani izveštaj o masakru 1.000 Srba Pajić se pored toga sumnjiči i da je tokom iste godine mučio, tukao i zlostavljao četvoricu muškaraca bošnjačke nacionalnosti, koji su bili nezakonito zatočeni u prostorijama SUP-a u Vlasenici, a da je jedna od tih žrtava bila maloletna.PROČITAJTE JOŠ: Prvi obaveštajac BiH ubijao Srbe iz zabave! Saopšteno je da će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine navode optužbe dokazivati pozivanjem 24 svedoka i prilaganjem više desetina materijalnih dokaza. S obzirom na to da se optuženi nalazi u bekstvu i da se prema saznanjima nalazi na području Srbije, ranije je zatraženo raspisivanje međunarodne poternice za Pajićem.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Optuženi za ratne zločine u Vlasenici pobegao u Srbiju

Izvor: B92, 19.Okt.2018

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Slađana Pajića (48) iz Vlasenice za ratne zločine nad civilnim žrtvama bošnjačke nacionalnosti na području tog mesta...Pajić se tereti da je 1992. godine, u tri navrata naoružan i uniformisan silovao ženu bošnjačke nacionalnosti preteći joj da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.