Izvor: B92, 26.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi za putarine negiraju

Beograd -- Na suđenju grupi poznatoj kao "drumska mafija" danas su se o optužnici izjasnila trojica optuženih.

Njih tužilaštvo tereti za prisvajanje dela novca od naplate putarina, a oni su tvrdili da nisu počinili krivična dela za koja su optuženi. O optužnici su se izjasnili nekadašnji kontrolor u Javnom preduzeću "Putevi Srbije" Dejan Nikčević i bivši inkasanti na naplatnoj rampi u Bubanj Potoku Goran Lazarević i Ljubiša Vlačić.

Sva trojica su izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nisu znala za naplatu putarina na osnovu duplih kartica, kao i da su svoje poslove radili po pravilima službe.

Pedeset troje optuženih tereti se da su od sredine 2004. do sredine 2006. godine, koristeći svoja radna angažovanja i modernu tehnologiju, deo novca od putarina uzimali za sebe i tako oštetili državu za više od 6,5 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.