Optuženi za ilegalno držanje oružja izručen Srbiji

Izvor: Blic, 09.Avg.2011, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi za ilegalno držanje oružja izručen Srbiji

PODGORICA - Crnogorska policija izručila je Srbiji Marinka Božovića (27) iz Brčkog, za kojim je Interpol Beograd raspisao međunarodnu poternicu, saopšteno je danas u Podgorici.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je Interpol Beograd potraživao Božovića na osnovu naredbe Okružnog suda, radi dovršenja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Božoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se stavlja na teret da je 23. avgusta 2009. godine u Smederevu, od B.S. kupio pet pušaka CZ M 70, da bi dva dana kasnije od iste osobe u kafe baru Ataše u Beogradu kupio još dve.

Sumnja se da je Božović puške platio po 150 evra po komadu.

Crnogorska policija je 9. februara ove godine, postupajući na osnovu

međunarodne poternice Interpola Beograd, uhapsila Božovića, nakon čega mu je bio određen ekstradicioni pritvor.

Povezane vesti: Crna Gora izručila osumnjičenog za razbojništva u Beogradu Crna Gora izručila Srbiji pripadnika "Šakala" Ratifikovan sporazum Crne Gore i Srbije o izručenju Ministri pravde Malović i Marković potvrdili dobru saradnju Oštar protest Crne Gore zbog strategije o Srbima u regionu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.