Izvor: B92, 15.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi sa osmehom

Beograd -- Čovek optužen da je ispalio metak na prvog reformskog premijera sa osmehom je juče boravio na mestu zločina.

Prvi put posle skoro dve godine, kada se policiji predao provooptuženi za ubistvo premijera Zorana Đinđića Milorad Ulemek, javnosti su prikazani snimci tri optužena za izvršenje atentata. Fotoreporter Večernjih novosti uhvatio je objektivom Zvezdana Jovanovića, čoveka koji je optužen da je ispalio metak koji je ubio Đinđića.

Na fotografiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dva pripadnika obezbeđenja koja drže Jovanovića, koji sa osmehom stoji na mestu gde je palo telo premijera. U tom listu prikazane su i slike Ulemeka i Krsmanovića. Njih dvojicu takođe sprovode pripadnici zatvorskog obezbeđenja, s tim što se u Ulemekovoj pratnji nalazi pet osoba, a u Krsmanovićevoj dve.

Mere, merenja i meritornost

Na uviđaju je merena razdaljina od mesta na kom je ubijen Đinđić do tačaka u Birčaninovoj i Nemanjinoj ulici, sa kojih je mogao da bude ispaljen hitac. U uviđaju su zato aktivno učestvovali optuženi, koji su u dvorište Vlade dovedeni s lisicama na rukama, a koje su im skinute na odobrenje predsednika Sudskog veća, pa su se oni normalno kretali, ispričao je Ulemekov advokat Slobodan Milivojević.

Novinar nedeljnika Vreme i autor knjige Atentat na Zorana Miloš Vasić jučerašnji uviđaj ispred Vlade vidi kao cirkus na koji je predsedavajući Sudskog veća pristao kako mu kasnije u apelacionom postupku ne bi zamerili da je uskratio neko pravo Odbrani.

"Ovo je tek početak cirkusa. Nastavak ćemo videti kada dođu nemački eksperti iz Visbadena, pa kad ovi naši doktori za terminalnu balistiku počnu da ih ispituju šta su oni hteli svojim dopunskim nalazom. Ja sam taj nalaz tri puta pročitao vrlo pažljivo. Stvar je potpuno jasna, ništa nije sporno i potvrđuje, što je vrlo lepo i vrlo džentlmenski od nemačkih kolega, da su naši veštaci Dunjić i Kunjadić bili potpuno u pravu u prvoj proceni. Prema tome, to je još jedno pojačanje optužnice i još jedan gest da se pokaže apsurdnost advokatskih ideja da će oni sad srušiti optužnicu time što će meriti ovim ili onim ovo ili ono. To se videlo vrlo jasno iz priče nekog od advokata da ti daljinomeri nisu bili baždareni, pa nisu merili uglove, a time se uglovi inače i ne mere", kaže Vasić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.