Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi promenio iskaz u sudu

KRAGUJEVAC - Veće kojim predsedava sudija Aleksandar Blanuša juče nije izreklo presudu u sudskom postupku koji se vodi protiv Miloša Aleksića (44) optuženog za ubistvo Razumenke Minić (49) i Simiona Ignjatovića (78) iz sela Grkaja kod Leposavića.

I tužilaštvo i odbrana zatražili su dopunu dokaznog postupka i saslušanje svedoka koji su već dali iskaz pred sudom. Zločin se dogodio 27. novembra 2006. godine u naselju Erdeč kod Kragujevca i već tada je izazvalo brojne dileme >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da li je sam Ignjatović iz „škorpiona“ najpre ubio Razumenku, a zatim pucao u sebi u glavu, ili je ubistvo izvršio neko drugi.

Policija je tada Aleksića saslušala kao svedoka, a samo nekoliko sati kasnije i uhapsila pod sumnjom da je on izvršilac oba ubistva.

Sporno je da li je telo pokojne Razumenke Minić pomerano s obzirom na to da postoji nesklad između nalaza veštaka i izjave lekara koji su po pozivu stigli na lice mesta. Odbrana optuženog osporava da je Aleksić izvršio dvostruko ubistvo.

Aleksić, za koga su veštaci utvrdili da je na granici tuposti i podložan autoritetima, u policiji je pri prvoj izjavi negirao da je ubio Razumenku i Simiona, ali je pred istražnim sudijom promenio iskaz. Posle nalaza veštaka Biološkog fakulteta iz Beograda, Aleksić je promenio iskaz dat u istrazi.

- On je u prisustvu policije tvrdio da je u pokojnu Razumenku pucao Simion Ignjatović, a zatim mu naredio da napusti prostoriju. NJegova druga izjava data kod istražnog sudije je bilo priznanje dela, s tim što to priznanje ne može da se uzme kao osnov za utvrđivanje krivične odgovornosti već se mora potkrepiti materijalnim činjenicama. Odbrana je utvrdila niz kontradiktornosti između samog priznanja Aleksića sa postojećim materijalnim dokazima, izjavio je Aleksandar Pejčić, advokat optuženog.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.