Izvor: B92, 11.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi priznao krivicu

Beograd -- Optuženi pripadnik tzv. drumske mafije Nikola Tripković priznao je krivicu za zloupotrebu službenog položaja.

Pred Specijalnim sudom on je rekao da je pogrešio i da se kaje zbog toga. Tripković je u nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi, optuženoj da je državu oštetila za 6,5 miliona evra, detaljno opisao kako su postavljani kablovi za podizanje rampe na naplatnoj stanici i uključivan poseban kompjuterski program za izdavanje lažnih priznanica, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i kako su izdavane lažne kartice za naplatu putarine.

Optuženi je naveo da je zloupotrebe vršio po nalogu smenovođe Radenka Kecojevića, koji je u bekstvu, kao i kada mu je smenovođa bio optuženi Savatije Jović, a da je organizator "posla" na naplatnoj rampi "Nais" bio optuženi Živojin Đorđević.

Tripković je rekao da je u početku dobijao oko 20.000 dinara mesečno, a kasnije između 50.000 dinara i 60.000 dinara, i dodao da su zaposleni međusobno govorili da "konce vuku" ljudi iz vrha preduzeća Putevi Srbije i vrha Vlade Srbije.

Optuženi inkasanti Verica Sibinović i Goran Radojković, zvani Lepi Cane, priznali su zloupotrebe prilikom naplate putarine na auto putu Beograd - Niš, ali da su to radili po nalogu smenovođa.

O optužnici se izjasnilo 43 optuženih, od ukupno 53, u pritvoru je njih 10, dok se ostali brane sa slobode, a optuženi Kecojević je u bekstvu.

Članovi organizovane kriminalne grupe, u javnosti nazvane drumska mafija, optuženi su da su zloupotrebom kartica za naplatu putarine od sredine 2004. godine do maja 2006. godine oštetili državu za 6,5 miliona evra i da su falsifikovane kartice izdavali uglavnom šleperima sa stranim registarskim oznakama, za koje je putarina bila najskuplja - 6.500 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.