Izvor: CrnaHronika.rs, 31.Maj.2012, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi: Ubio sam policajca jer sam bio pijan i drogiran

Igor Kahvedžić (24) priznao je na početku suđenja ubistvo policajca Slobodana Cvetića, kog je usmrtio prilikom pokušaja pljačke Komercijalne banku na Karaburmi sa saučesnikom Borislavom Delićem (33) sredinom oktobra prošle godine.U pucnjavi je teško ranjen i Cvetićev kolega, kao i jedan klijent banke. Optuženi su juče u Višem sudu u Beogradu tokom iznošenja odbrane izjavili i da su bili pijani i drogirani prilikom razbojništva.
Ubica se uplašio
Prvooptuženi Igor Kahvedžić tihim glasom priznao je da je pucao u policajce i građane.
- Uplašio sam se kada sam čuo da policajac viče: „Stoj, policija!' Okrenuo sam se i počeo da pucam i u policajce i u civile. Bio sam pijan i drogiran - rekao je on.
Njegov saučesnik Borislav Delić takođe je naveo da je bio drogiran i pod dejstvom alkohola, ali je istakao da nije pucao.
- Niti sam pucao niti sam video ko puca. Samo sam čuo kako prašti oko mene i video kako se staklo od izloga banke razleteće u paramparčad - kazao je Delić.
Žrtva - Policajac Slobodan Cvetić
Podsetimo, Kahvedžić i Delić su 20. oktobra prošle godine upali u Komercijalnu banku u Ulici Marije Gregoran i pokušali da je opljačkaju. Međutim, policajci Slobodan Cvetić i njegov kolega Milorad Filipović, zajedno sa klijentom banke Bojanom Gajićem, pokušali su da ih zaustave.
Kahvedžić je tada pripucao na policajce i Gajića. Prvi hitac pogodio je Gajića, na samom izlazu iz banke, u trenutku kada je pokušao da dozove pomoć i pomogne u razoružavanju razbojnika. Gajić se stropoštao na pod, a u pomoć mu je pritrčao Cvetić. Međutim, njega je sledećim metkom Kahvedžić pogodio u glavu, a zatim je ranio i njegovog kolegu Filipovića.
Serijski razbojnici
Ipak, Kahvedžić nije uspeo da pobegne, već je uhapšen nekoliko minuta kasnije. Njegov saučesnik Delić iskoristio je gužvu i uspeo da pobegne, ali je i on uhapšen nekoliko sati kasnije. Optuženi Kahvedžić ima 26 krivičnih dela u dosijeu. Samo u 2009. godini načinio je seriju od šest razbojništava, zbog čega je bio hapšen. On i Delić pljačkali su uglavnom samostalno, mada se, prema ranijim istragama, kao deo njihove razbojničke grupe pominju i druge osobe. Uglavnom je motiv za razbojništva bila potreba za novcem za drogu.
Milan Dudvarski
Izvor: pressonline.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.