Izvor: B92, 08.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi: Priznanja zbog pretnje

Beograd -- Dvoje članova tzv. "drumske mafije" opovrglo danas pred Specijalnim sudom iskaze date u policiji posle hapšenja.

Dragana Zaharijevski i Dragan Radosavljević, optuženi za zloupotrebe u naplati putarine rekli su da su priznanja dali zbog pretnji da će ostati u pritvoru šest meseci. Oni su naveli, u nastavku suđenja "drumskoj mafiji", da su radili po nalogu pretpostavljenih, a da su novac dobijali kao tehnički višak.

Oni su rekli da su priznanja u policiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dali zbog pretnje tadašnjeg zamenika specijalnog tužioca Mioljuba Vitorovića da će ostati u pritvoru pola godine.

Dragana Zaharijevski je navela da su Vitorović i policija insistirali "da im da" nešto što bi imalo političku konotaciju, pa je ona, kako bi joj bio ukinut pritvor, rekla da je u vreme kada je ministar za kapitalne investicije postao predsednik Nove Srbije Velimir Ilić za šefa naplatne rampe postavljen član NS-a Miloš Nedeljković.

"Vitorović mi je dao nacrtanu piramidu na čijem je vrhu bio Nedeljković", rekla je Dragana Zaharijevski i dodala da joj je sistem nelegalne naplate putarine objasnio optuženi Savatije Jović, koji joj je rekao da o tome nikome ne priča i davao joj između 10.000 dinara i 20.000 dinara mesečno od "tehničkog viška".

Dragan Radosavljević je naveo da je dobijao 15.000 dinara mesečno, takođe od "tehničkog viška" i da mu "nije bilo neobično" kada mu je pretpostavljeni Mića Đukić rekao da propušta šlepere stranih registracija jer je tokom NATO bombardovanja dobijao naloge da propusti vozila vojske i policije bez naplate putarine.

Optuženi Rade Radiša rekao je da je priznanje u policiji dao jer je video da su svi koji su priznali pušteni na slobodu, a optuženi inkasant na naplatnoj rampi "Bubanj potok" Dragan Cvetković odbacio je sve navode optužnice.

Suđenje će biti nastavljeno sutra u 9.30.

Na suđenju "drumskoj mafiji" o optužnici se izjasnilo 49 optuženih od ukupno 53.

Ta kriminalna grupa optužena je da je od sredine 2004. godine do kraja maja 2006. godine zloupotrebama u naplati putarine oštetila državu za 6,5 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.