Oprez po hladnoći

Izvor: B92, Beta, 10.Jan.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez po hladnoći

Beograd -- Hladnoća i velika vlažnost vazduha najviše škode starim osobama i hroničnim bolesnicima, pa oni ne bi trebalo da izlaze iz svojih domova bez preke potrebe.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura istakla je da stare osobe i hronični bolesnici nikako ne treba da se izlažu hladnoći u prepodnevnim satima, kada je temperatura najniža.

Ona je dodala da zdrave osobe na niskim temperaturama, treba da konzumiraju kaloričniju hranu, ali se ni u tome ne sme preterivati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Kako bi se sprečile prehlade i ojačao imunitet potrebno je unositi više vitamina, pa se preporučuje jedan limun u toku dana", kazala je Macura.

Ona navodi da se niske temperature lakše podnose ukoliko je organizam odmoran, a za to je neophodno najmanje šest sati sna.

Ona je podsetila da u hladnim danima oblačenje treba da bude slojevito, kako bi telo moglo da očuva toplotu, a šalovi, kape i rukavice neophodni su rekviziti kako bi se izbegle prehlade u zimskim mesecima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.