Opljačkani starac umro od infarkta

Izvor: Glas javnosti, 08.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opljačkani starac umro od infarkta

SMEDEREVO - Dragan Mitrović (71) iz Skobalja kod Smedereva, koji je preminuo 5. januara tokom upada razbojnika u njegovu kuću, bio je srčani bolesnik i umro je prirodnom smrću. Ovo je utvrđeno nakon obdukcije koju je naložio istražni sudija Okružnog suda u Smederevu, Mirko Šakić, zbog čega je telo pokojnika prebačeno u kapelu smederevskog Zdravstvenog centra „Sveti Luka“.

Mitrović je preminuo 5. januara, nekoliko sati posle ponoći, kada su u njegovu kuću, u kojoj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << živeo sa suprugom Draginjom, upala trojica ili više napadača i ukrala 10.000 evra. Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Smederevo, odmah nakon ulaska u kuću, napadači su više puta udarili Draginju, a potom je vezali i zahtevali da im preda sav novac koji ima u kući.

Pošto su izvršili premetačinu, razbojnici su pronašli 10.000 evra i zatim pobegli u nepoznatom pravcu. Oko četiri sata ujutru, pošto je uspela da se oslobodi, Draginja je pored kreveta u drugoj sobi zatekla beživotno telo svog supruga. Nakon što je sudski veštak obavio obdukciju, utvrđeno je da je Dragan, kao dugogodišnji srčani bolesnik sa ugrađenim pejsmejkerom, preminuo usled stresa doživljenog za vreme pljačke. Iako je obdukcija pokazala da se radi o prirodnoj smrti, u smederevskoj policiji navode da to neće biti olakšavajuća okolnost za napadače, jer će njihovo krivično delo biti kvalifikovano kao „razbojništvo sa smrtnim ishodom“.

Kako smo saznali od komšija supružnika Mitrović, odmah po ulasku u dvorište, napadači su lancem zadavili psa, kako ih ne bi odalo njegovo lajanje. Čim su upali u kuću, kroz zadnji ulaz, pokidali su telefonski kabal i njime vezali Draginju. Potom su u drugoj sobi pronašli Dragana, koji je tokom ovog napada izdahnuo. Pošto su napravili premetačinu u celoj kući, u jastučnici i dušeku pronašli su oko 10.000 evra i odmah nestali s plenom. Komšije navode da su Mitrovići bili meta lopova jer su godinama radili u inostranstvu, Dragan u Austriji, a Draginja u Nemačkoj. Posle penzionisanja, kupili su kuću u Skobalju, u kojoj su živeli sami, jer je Draganov sin iz prvog braka sa porodicom godinama na radu u inostranstvu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.