Opljačkana prodavnica Srbina iz sela kod Gnjilana

Izvor: RTS, 09.Sep.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opljačkana prodavnica Srbina iz sela kod Gnjilana

Prodavnica vlasnika Zorana Stojanovića iz sela Poneš, u opštini Gnjilane, opljačkana je u noći između čtvrtka i petka. Ukradena roba i novac u vrednosti od oko 1.000 evra.
To je jedina trgovinska radnja u kojoj se meštani snabdevaju osnovnim životnim namirnicama.

Kako su zabeležile sigurnosne kamere na prodavnici, desetak naoružanih maskiranih pljačkaša obilo je objekat preksinoć, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oko dva časa iza ponoći i pored novca izneli su i cigarete, žvake, čokolade i ostalu, ugravnom prehrambenu robu.
"„Strahujući od pljačke koje su učestale u poslednje vreme u ovom delu Pomoravlja, obezbedio sam objekat sigurnosnim kamerama i alarmom, koji se uključio tokom provale. Međutim, nisam smeo da izađem, jer su napolju bili naoružani ljudi“", izjavio je za TV “Puls” vlasnik prodavnice Zoran Stojanović.
Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.
„Gnjilanska policija mi je rekla da sumnjaju da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi iz Prištine, koja ovih dana hara gnjilanskim krajem pljačkajući šta stigne”, ukazao je Stojanović.
Porodica Stojanović živi u teškim socijalnim i ekonomskim uslovima, sa obolelim detetom koje čeka na zakazanu operaciju u Beogradu, za šta je bilo potrebno obezbediti više od dve hiljade evra.
U multietničkom selu Poneš, desetak kilometara od Gnjilana, u kojem živi blizu 500 Srba i 300 Albanaca, zavladao je strah i ljudi od nadležnih organa očekuju hitnu i efikasnu zaštitu, prenosi TV “Puls”.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.