Okončano desetogodišnje suđenje za Decedru, sledi presuda

Izvor: RTS, 26.Avg.2016, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončano desetogodišnje suđenje za "Decedru", sledi presuda

Pred Apelacionim sudom u Beogradu okončano je drugostepeno suđenje u desetogodišnjem postupku protiv troje lekara i direktora privatne beogradske klinike "Decedra" optuženih za nesavesno lečenje Jelice Radović (19) preminule od sepse nakon operacije čukljeva na toj klinici u septembru 2006. godine.
Apelacioni sud je sada u obavezi da donese pravosnažnu presudu, jer je već jednom ukidao prvostepenu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odluku suda i nalagao ponavljanje suđenja.
Na jučerašnjem i današnjem pretresu, koji je bio otvoren za javnost, sudsko veće Apelacionog suda je saslušalo dvojicu veštaka i povuklo se na većanje i glasanje radi donošenja pravosnažne presude.
Nakon ponovljenog suđenja prvostepeni sud je 3. avgusta prošle godine osudio na po 15 meseci zatvora hirurga ortoped Slavka Tomića, kao i specijaliste anesteziologije Miodraga Stojanovića i Oliveru Jeremić zbog krivičnog dela "teško delo protiv zdravlja ljudi".
Njima je izrečena i mera bezbednosti zabrane obavljanja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od po dve godine.
Vršioca dužnosti direktora klinike "Decedra" Svetlanu Sremčević prvi osnovni sud je osudio zbog krivičnog dela "nesavestan rad u službi" na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana, uz istu meru bezbednosti od četiri godine.
Prvom ukinutom presudom lekari su bili osuđeni na iste kazne.
Jelica Radović je umrla 9. septembra 2006. godine.
Ona je operisana 5. septembra iste godine na klinici "Decedra", a njeni roditelji su narednog dana primetili da joj je loše.
Jelica je 8. septembra prebačena u Ginekološko-akušersku kliniku i posle u Urgentni centar, gde su lekari utvrdili da ima sepsu. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SLUČAJ "DECEDRA" Završeno desetogodišnje suđenje, čeka se presuda

Izvor: Blic, 26.Avg.2016

Pred Apelacionim sudom u Beogradu danas je okončano drugostepeno suđenje u postupku protiv troje lekara i vlasnice klinike "Decedra" koji su optuženi za nesavesno lečenje Jelice Radović (19) preminule od sepse nakon operacije čukljeva na toj klinici 2006. godine...Apelacioni sud je sada u obavezi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.