Izvor: B92, 16.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogulin: Napad na srpske državljane

Zagreb -- Petoricu državljana Srbije napala jutros oko četiri sata grupa nepoznatih maskiranih osoba na auto-putu Zagreb-Split.

"Ozbiljan i neprihvaljiv incident"

Ambasador Srbije u Hrvatskoj Radivoj Cvetićanin izjavio je večeras da se u okolini Ogulina dogodio "ozbiljan i neprihvaljiv incident" kada je petoricu državljana Srbije pretukla grupa od desetak nepoznatih napadača.

"Očekujemo od organa Republike Hrvatske da reaguju na odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način", rekao je ambasador.

Iako policija nije navela identitet napadnutih, srpski konzul Davor Trkulja Beti je rekao da su napadnuti Anton Podnar (rođen 1963. godine), Nebojša Jesterović (1974), Miloš Radmilović (1978), Tomislav Knežević (1976) i D.Š. (1975), pri čemu su Podnar i Jesterović teže povređeni u predelu stomaka, ruku i nogu.

Trkulja je kazao da su sva petorica mladića dan ranije bila u Splitu na košarkaškoj utakmici regionalne NLB lige Split - Vojvodina, a u Split su doputovali automobilom marke "opel omega".

Nakon utakmice krenuli su natrag u Srbiju i na benzinskoj stanici su stali da se odmore. Oko četiri sata ujutro automobilu u kojem su sva petorica spavala prišla je grupa od 12 nepoznatih maskiranih osoba naoružanih palicama i motkama, koja je bez povoda počela da razbija automobil.

Petorica mladića izašla su iz automobila, ali su napadači motkama napali i njih, udarajući ih po telu, nakon čega su se udaljili u nepoznatom smjeru.

Dvojica napadnutih mladića, Podnar i Jesterović, pretrpeli su teže povrede od udaraca u predelu stomaka, ruku i nogu i pomoć im je pružena u bolnici u Ogulinu, dok su ostala trojica lakše povređeni.

Trkulja je potvrdio da je ambasada već organizovala prevoz oštećenog automobila u Srbiju, a petorica povređenih vratiće se kući u narednih nekoliko dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.