Određen pritvor za sedam osumnjičenih, Koluviji produžen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2020, 15:19

Određen pritvor za sedam osumnjičenih, Koluviji produžen

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 90 dana za sedam okrivljenih u nastavku istrage privrednog društva "Jovanjica", koji su uhapšeni u sredu kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, koja je proizvodila marihuanu.

Većinskom vlasniku "Jovanjice" Predragu Koluviji, kao još osmorici uhapšenih u novembru 2019. Specijalni sud je prethodno produžio pritvor za još 60 dana.

Pritvor je određen za pripadnike MUP i BIA A.T. i B. R. , R. B., M. K i Z. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << B, kao i M. T. i S. M. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli da utiču na svedoke.

Na ovo rešenje koje je doneo sudija za prethodni postupak okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbu, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Deveti osumnjičeni u ovom slučaju je u bekstvu, saopšteno je u sredu iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Sumnja se da su oni izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Tužilaštvo je u sredu saopštilo da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivičina dela po nalogu organizatora koji se već nalazi u pritvoru, Predraga Koluvije koji je i većinski vlasnik "Jovanjice".

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.