Određen pritvor majci koja je ostavila bebu u kontejneru

Izvor: RTS, 28.Avg.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor majci koja je ostavila bebu u kontejneru

Viši sud Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Žarkovčanki G. M. (33) osumnjičenoj da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu. Ona je prethodno na saslušanju u tužilaštvu priznala da je bebu ostavila i iznela svoje razloge za takav postupak, a veštačenja koja treba da uslede pokazaće da li je i koliko bila svesna svojih postupaka.
Sudija za prethodni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postupak je doneo rešenje kojim je prema G. M. odredio pritvor zbog uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Na ovo rešenje odbrana ima pravo žalbe u roku od tri dana krivičnom vanpretresnom veću suda. 
Osumnjičenoj G. M. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju deteta (član 114. stav 9) za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.
Tokom istrage koja treba da usledi biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje kao i veštačenja koje treba da utvrde kada je dete tačno rođeno i da li je majka bila u postporođajnoj depresiji...
Kako se sumnja, G. M. je dete rodila u stanu bez lekarske pomoći, a potom stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo.
Bebu je u ponedeljak u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković, dok je prema pisanju medija, šetao svog psa.
Beba je potom smeštena u dečiju kliniku u Tiršovoj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Majka priznala da je ostavila bebu u kontejneru

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2019

Tužilaštvo predložilo da se prema G.M. odredi pritvor kako ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti Žarkovčanka G.M. (33) danas je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznala da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru pored...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.