Izvor: RTS, 12.Jun.2021, 14:14

Određen pritvor inspektoru SBPOK-a

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu je nakon saslušanja osumnjičenog doneo rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana inspektoru SBPOK-a.
Na saslušanju pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu osumnjičeni inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK-u B. S. branio se ćutanjem.
Pritovor je određen zbog postojanja osobitih okolnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a shodno članu 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, saopštio je Viši sud.
Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu.
Osumnjičenom B. S. se stavlja na teret izvršenje produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.
Inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK-u B. S. uhapšen je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Određen pritvor do 30 dana inspektoru SBPOK koji je osumnjičen da je odavao službene tajne Velji Nevolji

Izvor: Blic, 12.Jun.2021

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana inspektoru za krvne i seksualne delikte u SBPOK Božidaru Stoliću osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja.

Nastavak na Blic...

Pritvor do 30 dana inspektoru SBPOK osumnjičenom za veze sa kavačkim klanom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2021

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana B.S., inspektoru Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja. Kako se navodi, posle saslušanja B.S., sudija za prethodni postupak doneo je rešenje o pritvoru "zbog postojanja osobitih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.