Izvor: B92, 01.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje "zemuncima"

Beograd -- Suđenje Dejanu Milenkoviću Bagziju i Dušanu Krsmanoviću za ubistvo odloženo je za ponedeljak, 5. jun.

Tužilac ih tereti da su umešani u ubistvo Marka Petrovića Mamice 2001. Kako je saopšteno na početku suđenja u Specijalnom sudu, na glavni pretres pozvani su donedavni branioci braće Simović, Miloša i Aleksandra, u predmetima "Đinđić" i "Zemunski klan", a ne njihovi novi advokati.

Braća Simović su na optužnici sa Milenkovićem i Krsmanovićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali se Simovići ne terete za ubistvo, već za izazivanje opšte opasnosti - podmetanje požara i bacanje eskplozivne naprave. Za ubistvo Petrovića optužen je i Milan Jurišić Jure, kojem se sudi u odsustvu, kao i braći Simović.

Ubistvo Petrovića nije obuhvaćeno suđenjem optuženima za udruživanje u "zemunski klan", koji se terete za niz krivičnih dela, jer je optužnica za to podignuta kasnije.

Prema navodima tužilaštva, Petrović je ubijen po nalogu šefa "zemunskog klana", pokojnog Dušana Spasojevića, koji je govorio da Petrović sprema likvidaciju njegove porodice. Tužilaštvo navodi da je Petrovićev otac saznao da je Spasojević dugovao njegovom sinu "ne malu količinu novca", što bi, kako navodi tužilaštvo, moglo biti i motiv za ubistvo. U optužnici se navodi da je u Petrovića pucao Jurišić, da je zajedno sa Krsmanovićem zakopao telo u šumarku na periferiji grada i da je Milenković uništio pištolj iz kojeg je ubijen Petrović.

Na suđenju će biti saslušan Miladin Suvajdžić kao svedok saradnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.