Odloženo suđenje dvojici optuženih za ubistvo Đurovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2022, 15:25

Odloženo suđenje dvojici optuženih za ubistvo Đurovića

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, danas je odloženo za 11.maj zbog izostanka advokata jednog od optuženih.

Suđenje je odloženo zbog izostanka advokata Olivere Đorđević koja u ovom postupku menja advokata Dejana Lazarevića, a koji zastupa optuženog Nemanju Ivanova.

Optuženi Darko Vesković i Nemanja Ivanov su dovedeni u Specijalni sud iz pritvora u Okružnom zatvoru u Beogradu gde im se do sada sudilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u specijalnoj sudnici iz razloga bezbednosti, ali im je suđenje premešteno zbog renoviranja zatvorske sudnice.

Obojica se nalaze u pritvoru više od tri godine i negiraju ubistvo Đurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.